Wysłany: 2008-03-21, 19:38 Simson s60/4 by Michal_TM
No więc tak, opowiem całą historię z moim Simsonem. Wszystko zaczęło się w niedzielne południe 13.05.07r w Bełchatowie, otóż tam kupiłem mojego Sima, oto zdjęcia zrobione zaraz po kupnie:
Po tygodniu mojej jazdy niestety silnik (ogólnie cały) nie wytrzymał, wtedy kupiłem nowy wał, łożyska na cały silnik i cylinder60cc Almotowski z tłokiem itp, zrobiłem na tym od maja do jesieni około 4000km bezawaryjnej jazdy, trochę zmian w wyglądzie przyszło:
Z wyglądu na tamtą chwile miał zmienione dużo ale teraz to już jest bardzo dużo : )
Między innymi przez zimę Simson dostał nowy lakier malinowy metalic (pięknie sie prezentuje) resztę zmian można zobaczyć na zdjęciach:
Silnikowo też przeżył niezłą zmianę, między innymi cylinder 60/4DDR gaźnik 19n1-11 i wydech LeoVince, prędkość maksymalna oscyluje w prędkości ponad 90km/h.
To by było na tyle, wiele rzeczy w nim robiłem, dużo czasu przy nim spędzonym i trochę kasy też poszło : )
Aha tu dam jeszcze filmik nie wyszedł mi w ogóle ale co tam, chociaż możecie LeoVince posłuchać. : ) http://pl.youtube.com/watch?v=WbrQAiV00LQ