teraz to sie chinczykami tam lansują :D Bo rodzice zamiast sima to chinola kupili :D
a co do tematu to te spojlery pasują do samochodu jakiejś dobrze wyglądającej marki i z dobrą mocą 300 km + żeby nie bło ze to kurna ful tuning optyczny a pod maską 90 km
_________________ - To ptak!
- Nie... to samolot!
- Nie... to Mickey na ROXie !
Samochód/Motocykl: Fiat 126p
Silnik: 650
Wiek: 20 Dołączyła: 21 Mar 2008 Posty: 223 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2008-07-07, 15:19
Laki napisał/a:
spoilery nie mają być modne czy wyglądać, to jest urządzenie które ma spełniać funkcje downforce'u
jeżeli tak bardzo już zagłebiamy się w downforce, to mając samochód, nawet o mocy 400 KM to zakładanie samego spojlera nic nie da. Jeśli chce się zyskać na areodynamice to trzeba przerobić cały samochód, a już napewno więcej da dyfuzor, który będzie przysysał samochód do nawierzchni, niż jakiś tam spojlerek. Pozatym, to nie F1 i dla mnie montowanie jakichkolwiek spojlerów i zderzaków mija się z celem, tymbardziej jak ktoś mi mówi że to ma poprawić areodynamike
Imię: _/\_
Wysłany: 2008-07-07, 15:27
jak dorosniecie to sie dowiecie ze w zyciu nie moc jest najwazniejsza...
najwazniejszy w zyciu jest STOSUNEK
cx spoko sprawa jak przemierzasz dlugie trasy dobra droga >150km/h
najwiekszy wplyw na spalanie bedzie mial.
a w polskich warunkach drogowych cx pozostaje sobie na papierze pod warunkiem ze jest tylko mniejszy niz cx przecietnego autosanu.
umowmy sie tak. "to nie moj cyrk i nie moje malpy" wiec niech sobie wyglada jak wlasciciel zapragnie.
ale jak juz dokona przerobek mechanicznych o ktorych wspomina to moze byc ciekawe auto...
Imię: _/\_
Wysłany: 2008-07-07, 16:28
pozwolilem sobie na nieco swobody w moich wypowiedziach a wrecz zlosliwosci ;p
bo dopiero co w piatek uslyszalem od naszego wspolnego znajomego historie tego auta
i wiedzialem ze nic nie jest w stanie cie do niego zniechecic tak wiec sie nie gniewaj...
ja tam wygodnicki nie jestem wiec auta pelnowymiarowego nie potrzebuje.
na libacje grupowo tez sie nie wybieram wiec 2 miejsca siedzace to dla mnie wystarczajacy luksus;)
z reszta nie kazdy chce miec "wyscigowke"
odelzanie odelzaniem ale w planach widze kawal kola a to juz niezle hamuje...
choc przy tej pojemnosci moze nie bedzie az tak odczuwalne.
wiem ze do c20xe lexmaul dobre kolektorki robi... jak to jest w przypadku v6?
jest cos ciekawego?
samochód ma spełniać zachcianki kierowcy. To kierowca decyduje czy jego "autko" ma być przestronne czy ma zajebiście wyglądać. Jeden lubi małe "damskie" autko bo wjedzie wszędzie i zaparkuje a drugi woli wielką " landarę " bo lubi mieć pełen wypas. Więc każdy samochód jest robiony przez właściciela pod jego gust a jak wiecie o gustach się nie dyskutuje. Niektórzy mają gust jaki mają i sie nie da tego zmienić.
_________________ - To ptak!
- Nie... to samolot!
- Nie... to Mickey na ROXie !