Przy okazji chcialem się przywitać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie wiem czy furke kojarzycie, bo jestem spod TM a dokładnie Inowłódz. A częściej rozbijam sie po Łodzi, bo tam studiuje.
Golfik rocznik '93. Silnik 1.8 90KM. Auto przeszło tuning optyczny około rok temu. Należe do klubu VW-TEAM-ŁÓDź. Golfik zaliczyl w zeszlym roku dwa ogólnopolskie zloty vw Majóvwke i VW Manie.
Cos mi sie w tym aucie nie podoba... Kolor? Czy zamysl tuningu? Nie wiem.. gryzie sie jakos... No i motorek wypadaloby podmienic lub jakos zmodyfikowac.. bo racja ze 1.3 look'i narobiloby mu wstydu. Auto szybciej wyglada niz to 1.8 daje mu pojechac ale to tylko moja opinia... Moze sie nie znam :mrgreen:
PS na tej pierwszej fotce w tle jest taka "szeroka sciezka" napisz gdzie to??? :->
zgadza się na VT to nie moje auto, tylko z podobnym frontem i byl zmieniony kolor i lampy
Kolor jest seryjny, tylko że autko bylo cale na nowo malowane. Większość ludzi mówi, że kolorek naprawde fajny wyszedl, z reszta mi tez się podoba :mrgreen:
Swap raczej odpada. Jeśli już to bym wkladal 2.0 16v lub 1.8T. VR6 konie uciekają stadami i cieżko znaleźć zdrowy motor, G60 to niestety kompresory nie wytrzymują dużych przebiegów a regeneracja kosztowna... W silniku jest troche pomodzone. Jest zmieniony walek na ostrzejszy od 2.0 8v, lekkie kolo zamachowe, glowica po remocie, planowaniu i portingu. I czuć, że jest lepiej...
Teraz w planach mam jeszcze dolot i wydech, może gleba ale polskie drogie a szczególnie łódzkie odstraszają :-/ , myśle też nad zmiana tylnich lampek na inne...
map paliwa nie ruszalem, zrobie to jak skończe z dolotem i wydechem, krzywki byly ostrzejsze okolo 0.3 mm, mniej wiecej bo nie pamietam juz dokladnie, kolo stoczna seria i wyważona, gniazda byly frezowane, zawory docierane, wymiane prowadnice i uszczelniacze...
mam jeszcze znajomego co zalozyl po takich modach jeszcze gaźnik webera zmiast wtrysku to sporo dalo, ale spalanie u niego od 15 do 30 litrów :-/